Polasci

Autobusni kolodvor Vukovar

Adresa Ulica Kardinala Alojzija Stepinca 3
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Vukovar

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Vukovru, smještenog na adresi Ulica Kardinala Alojzija Stepinca 3, najbrže se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Vukovru provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Svakako odlično bi bilo da zakažete TAXI prijevoz da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini za vas slobodan taksi ili je nepostojeća, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta više od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u WC šalter za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je tijekom putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Pri šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slične dvojbe.

  TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste maločas stigli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Vukovra. Onaj kafić kojega ste ugledali po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do kretanja autobusa. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za pojesti. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa najbolje je da ostavite kovčege u garderobu, a nakon tog da krenete po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati, odnosno obići Vukovar.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Tako sjedeći promatrajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i nećete sada baciti u vjetar te sate što imate ispred sebe. Kada se riješite stvari u garderobi autobusnog kolodvora, ili u sobi koju ste si rezervirali odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Vukovra.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Vukovar i poželite otpustiti se dalje vlastitim putem, htjeli bismo predložiti da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Pod pretpostavkom da ste završili s obilaskom Vukovra, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Novi Sad, Tuzla, Subotica, Osijek, Darda i razni drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste nabaviti ni manje ni više nego preko našeg Vollo-a. Osim veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, posebice ljeti, razveseljavaju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i ugodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke daleke dijelove svijeta.