Polasci

Autobusni kolodvor Vodice

Adresa Ulica Artina 1
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Vodice

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Vodiceu, smještenog na adresi Ulica Artina 1, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Vodiceu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra posebna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u propisano vrijeme.

  Uopće neupitno najbolje bi bilo da dogovorite TAXI prijevoz da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela/hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili je nepostojeća, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Za pretpostaviti je da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno se prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg taksija. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako morate u WC informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je tijekom putovanja zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da u glavnini ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a izgledno je da će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Na šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite oko kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u pošteni obilazak Vodicea. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti. Taj caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate točno određeno sati do polaska autobusa ono što je najbolje je da smjestite prtljagu u garderobu, a potom da odete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati Vodice.

  Upijajte prolaznike i grad, odnosno sav tamošnji život. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada uzalud potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate samo za sebe i ovaj grad. Nakon što se riješite stvari u garderobi autobusnog kolodvora, odnosno u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi super je vrijeme za upoznavanje grada Vodicea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste završili s obilaskom Vodicea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Split, Zadar, Preko, Kali, Bibinje i ostali. Kad vam dosadi Vodice i želite nastaviti dalje drugim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti upravo putem našeg weba Vollo.net. Pored važnih znamenitosti u tim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te lagodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta.