Polasci

Autobusni kolodvor Vir

Adresa Put Slatine 1
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Vir

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Viru, smještenog na adresi Put Slatine 1, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Viru se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Bez ikakve sumnje super bi bilo da pozovete TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili je nepostojeća, ili niste na dobrom području. Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, slobodno prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije toga provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako možete nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, trebate li na toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i toalet imajte pripremljene kovanice, budući da u glavnini ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a izgledno je da će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl.. Na šalteru za informacije provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  TAXI prijevoznici koje vidite u okolici kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Vira. Taj caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si ugrabite nešto za prizalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati uoči polaska autobusa idealno je da spremite svoje stvari u garderobu, a potom odete po definitivno posljednji put obići, tj. razgledati Vir. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u prvom kafiću.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Opažajte, tj. upijajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite sada prespavati taj period što imate samo za sebe i ovaj grad. Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u nekoj od garderoba, ili pak u sobi koju ste si rezervirali pravo je vrijeme za razgledavanje grada Vira.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Vira, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Bihać, Zadar, Preko, Kali, Bibinje i mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Vir i planirate krenuti drugim putem, predlažemo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Pored veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, posebice ljeti, lako obraduju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti konkretno preko našeg servisa Vollo.

  Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti upustiti u putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.