Polasci

Autobusni kolodvor Vinkovci

Adresa Trg kralja Tomislava 1
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Vinkovci

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Vinkovciu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Vinkovciu, smještenog na adresi Trg kralja Tomislava 1, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati znatna gužva po gradu i užoj okolici.

  Svakako najbolje bi bilo da dogovorite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela, odnosno bilo gdje da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako bez sumnje proći osjetno jeftinije, odnosno tako imate priliku pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu najjeftinijeg TAXI prijevoznika. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja košta skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, ako trebate na WC informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za WC i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije neka fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je na putovanju jako bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  U informacijskom uredu pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za jesti. Vozači taksija koje vidite u okolici kolodvora na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a poslije toga krenete u obilazak i upoznavanje Vinkovcia. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati prije polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da ostavite kofere u garderobu, a nakon toga krenete po definitivno zadnji put razgledati Vinkovci. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u obližnjem kafiću.

  Gledajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kofera u garderobi na autobusnom, tj. u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu pravo je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Vinkovcia. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i nećete sada uzalud potratiti to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Vinkovci i definitivno isplanirate nastaviti dalje vlastitim putem, predložili bismo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Ako ste gotovi s obilaskom Vinkovcia, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Novi Sad, Pécs, Tuzla, Osijek, Darda i mnogi drugi.

  Pored veoma važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, lako obraduju skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti dodatni razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici naći baš putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Na kraju, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.