Polasci

Autobusni kolodvor Villach

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Villach

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Villachu, najbrže se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Villachu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranoga jutra znatna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Bez ikakve sumnje odlično bi bilo da naručite TAXI prijevoz da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno bilo gdje da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI automobil ili nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije toga provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod u tom momentu cijenom najpristupačnijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja košta više od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate u toalet ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i toalet imajte spremne kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a posve je izgledno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Na šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Taj kafić kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i nakratko opustite, a onda krenete u obilaženje Villacha. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga kupite, odnosno ugrabite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati uoči kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da predate stvari u garderobu, a nakon tog da idete po zadnji put obići, tj. istražiti Villach. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili smatrate da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini.

  Gledajte i upijajte život na gradskim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svakog, baš svakog, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i nemojte sada baciti u vjetar te sate što imate ispred sebe. Kada se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, tj. u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za razgledavanje grada Villacha.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Villach i želite nastaviti dalje drugim putem, dajemo za prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Pod pretpostavkom da ste gotovi s obilaskom Villacha, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Ljubljana, Prato, Udine, Zugliano-Terenzano-Cargnacco, Remanzacco i razni drugi.

  Osim važnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako obraduju visoko interesantna događanja i priredbe, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u prilici ste pronaći točno putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam nudi priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.