Polasci

Autobusni kolodvor Verona

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Verona

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Veroni, najbrže se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Veroni provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra znatna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta u točno vrijeme.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana. Bez ikakve sumnje super bi bilo da pozovete taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan odmah dostupan TAXI ili je nema, ili se ne krećete pravim područjem. Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz prije provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI prijevoznika. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u toalet informacijski šalter idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Za garderobu i WC si pripremite kovanice, budući da u glavnini ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije nije kul plaćati zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je tijekom putovanja zbilja bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl..

  Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Verone. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati uoči kretanja autobusa kao stvoreno je da pustite kofere u garderobu, a nakon toga idete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati i istražiti Verona. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se u prvom kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se dosjetiti svake sitnice. Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite stvari u nekoj od garderoba, tj. u sobi koju ste si rezervirali pravo je vrijeme za upoznavanje grada Verone. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nemojte sada uzalud potratiti taj period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Verona i želite otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, htjeli bismo predložiti da obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Ako ste gotovi s obilaskom Verone, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Padova, Brescia, Modena, Parma, Ferrara i razni drugi.

  Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti ni manje ni više nego putem našeg Vollo servisa. Uz zavidnu brojku intrigantnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam omogućuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek se možete odlučiti na put u neke dalje kutke svijeta.