Polasci

Autobusni kolodvor Venecija

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Venecija

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Veniceu, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Veniceu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati znatna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja odredišta u točno vrijeme.

  Nesumnjivo najidealnije bi bilo da pozovete TAXI prijevoz da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI automobil ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako sigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete ugovoriti vožnju kod trenutno najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li na WC šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je za trajanja putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put. Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a veoma je izgledno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično. Pri šalteru za informacije provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  TAXI prijevoznici koje vidite oko kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a onda krenete u razgledavanje i upoznavanje Venicea. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za pojesti. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati do kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a potom uputite se po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati Venice.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svega. Promatrajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite prtljage u kakvoj garderobi, tj. u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za obilazak grada Venicea. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i ne želite valjda sada prespavati taj period, odnosno te sate što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste gotovi s obilaskom Venicea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Padova, Ferrara, Vicenza, Lisiera, Udine i drugi. Kad upoznate Venice i želite krenuti drugim putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Osim bitnih znamenitosti u tim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, dočekuju skroz interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti dodatni razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti točno putem našeg Vollo servisa.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Zaključno, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta.