Polasci

Autobusni kolodvor Usora

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Usora

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Usori istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do glavnog autobusnog kolodvora u Usori, najjednostavnije se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za jutra nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Uopće neupitno odlično bi bilo da naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan odmah dostupan TAXI ili je nepostojeća, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Velika je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije toga provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom momentu najjeftinijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije u WC ured za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je za trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja. Na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Taksisti koje vidite tik do kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u pošteni obilazak Usore. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite, odnosno ugrabite nešto za prizalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči kretanja autobusa najbolje je da predate svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da idete po zadnji put obići, tj. istražiti Usora.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Tako sjedeći promatrajte ljude i njihov grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite kofera u garderobi autobusnog kolodvora, ili pak u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu pravo je vrijeme za obilazak grada Usore. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i nećete sada potratiti taj period, odnosno te sate što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Usora i poželite otpustiti se dalje drugim putem, predlažemo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. U slučaju da ste završili s obilaskom Usore, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se njoj u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica i mnogi drugi.

  Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata možete naći baš preko našeg Vollo.hr web-a. Osim značajnih znamenitosti u tim vas gradovima, specifično ljeti, dočekuju skroz interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku bezbolnije snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se možete odlučiti na put u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.