Polasci

Autobusni kolodvor Ulm Eberhard-Finckh-Straße

Adresa Eberhard-Finckh-Straße 34
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Ulm Eberhard-Finckh-Straße

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Ulmu, smještenog na adresi Eberhard-Finckh-Straße 34, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Ulmu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja odredišta u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom ranoga jutra znatna gužva po gradu i užoj okolici.

  Uopće neupitno odlično bi bilo da naručite TAXI prijevoz da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod domaćina.

  Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI automobil ili nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako bez sumnje proći povoljnije, odnosno tako imate priliku kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u tom trenutku najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije na toalet informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije nije kul doći zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i sl..

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Taksisti koje vidite tik do kolodvora na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Ulma. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si uzmite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, opustite se u prvom kafiću. Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa najidealnije je da odložite kofere u garderobu, a nakon tog da jednostavno po očito za ovoga posjeta zadnji put obići Ulm.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svega. Promatrajte prolaznike i grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i ne želite valjda sada potratiti to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, ili pak u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu ponajbolje je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Ulma.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Ulm i definitivno isplanirate otpustiti se odabranim putem, htjeli bismo predložiti da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Ako ste na samom kraju s obilaskom Ulma, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Stuttgart, Augsburg, Heilbronn, Flein, Wannweil i mnogi drugi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u prilici ste kupiti točno preko našeg weba Vollo.net. Uz zavidnu brojku značajnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam garantira jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i ugodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta.