Polasci

Autobusni kolodvor Ulcinj

Adresa Ulcinj
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Ulcinj

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Ulcinju odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do glavnog autobusnog kolodvora u Ulcinju, smještenog na adresi Ulcinj, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom prvih jutarnjih sati znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Svakako najbolje bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred sobe, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno se prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili u centar ni ne smiju prometna vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz ranije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prijevoz kod u datom momentu najpovoljnijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a izgledno je da će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spakirati za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično.

  Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite, odnosno ugrabite nešto za pojesti. Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena polaska autobusa. TAXI prijevoznici koje vidite tik do kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a zatim krenete u upoznavanje i obilazak Ulcinja. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u okružju kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati uoči polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite svoje stvari u garderobu, a tada krenete po posljednji put obići, tj. razgledati Ulcinj.

  Upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kofera u kakvoj garderobi, tj. u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za obilazak grada Ulcinja. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada uzalud potratiti taj period, odnosno te sate što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Ulcinj i želite otpustiti se svojim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Pretpostavimo da ste pred kraj s obilaskom Ulcinja, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Tirana, Podgorica, Durrës, Shkodër, Nikšić i mnogi drugi.

  Pored značajnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata u prilici ste nabaviti točno preko našeg weba Vollo.net.

  Na kraju, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam omogućuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.