Polasci

Autobusni kolodvor Tuzla

Adresa Bosne Srebrene 60
Broj telefona +387 35 281 124
Email ---

O Autobusni kolodvor Tuzla

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Tuzli, smještenog na adresi Bosne Srebrene 60, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Tuzli se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji hrle da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Nesumnjivo odlično bi bilo da pozovete taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan za vas slobodan taksi ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području. Za pretpostaviti je da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako imate priliku pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u toalet informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za toalet i garderobu imajte u pripremi kovanice, budući da obično ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je tijekom putovanja uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za prizalogajiti. Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. TAXI vozači koje vidite oko kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman stigli u grad predlažemo da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Tuzle.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije kretanja autobusa najbolje je da odložite kovčege u garderobu, a nakon tog da krenete po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. razgledati Tuzla.

  Opažajte, tj. upijajte život na gradskim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nećete sada prespavati te sate što imate još za uživanje u ovome gradu. Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u nekoj od garderoba, tj. u sobi koju ste si rezervirali ponajbolje je vrijeme za razgledavanje grada Tuzle.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Tuzla i definitivno isplanirate otpustiti se vlastitim putem, dajemo za prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Ako ste pri kraju s obilaskom Tuzle, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Gornja Bukovica, Slobodnica, Slavonski Brod i ostali.

  Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici kupiti konkretno preko našeg Vollo servisa. Uz cijeli niz veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, posebice ljeti, dočekuju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku lakše snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke druge dijelove svijeta.