Polasci

Autobusni kolodvor Trst

Adresa Piazza della Libertà 9
Broj telefona ---

O Autobusni kolodvor Trst

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Triesteu, smještenog na adresi Piazza della Libertà 9, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Triesteu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Definitivno odlično bi bilo da pozovete i naručite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI automobil ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području. Pretpostavljamo da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći povoljnije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod tada definitivno najpovoljnijeg taksija. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na busnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, želite li što prije u WC informacijski šalter pravo je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da najčešće ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl..

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga ugrabite nešto za pojesti. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa. Taksisti koje vidite oko kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Triestea.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa idealno je da odložite svoje stvari u garderobu, a nakon tog da uputite se po posljednji put obići, tj. razgledati Trieste. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se u vama trenutno najbližem kafiću.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svakog detalja. Upijajte ljude i njihov grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite stvari u garderobi na autobusnom, odnosno u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi super je vrijeme za upoznavanje grada Triestea. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nemojte sada uzalud potratiti te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste pred kraj s obilaskom Triestea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Ljubljana, Prato, Rijeka, Udine, Zugliano-Terenzano-Cargnacco i drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Trieste i želite otpustiti se dalje odabranim putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Uz masu veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako razvesele visoko interesantna događanja i priredbe, a koji će biti dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata možete nabaviti baš putem našeg Vollo servisa.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Naposljetku, uvijek imate mogućnost odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.