Polasci

Autobusni kolodvor Travnik

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Travnik

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Travniku se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do glavnog autobusnog kolodvora u Travniku, smještenog na adresi Bosna i Hercegovina, najbrže se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u zakazano vrijeme.

  Bez ikakve sumnje super bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da dođe po vas ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili je jednaka nuli, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno se prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici ugovoriti vožnju kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li na toalet šalter za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripremi kovanice, budući da najčešće ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je u aspektu putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte.

  Vozači taksija koje vidite oko kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a onda krenete u upoznavanje i obilazak Travnika. Onaj birc kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za prizalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa ono što je najbolje je da pustite svoje stvari u garderobu, a nakon toga jednostavno po očito za ovoga posjeta zadnji put obići Travnik. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se u caffe baru u blizini.

  Promatrajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i ne želite sada prespavati taj period, odnosno te sate što imate još za uživanje u ovome gradu. Nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, ili pak u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu odlično je vrijeme za razgledavanje grada Travnika.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Travnika, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Mostar i ostali. Kad obiđete i dosadi vam Travnik i zaželite krenuti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Osim intrigantnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, čekaju interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste nabaviti baš preko našeg weba Vollo.net.

  Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam pruža priliku bezbolnije snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.