Polasci

Autobusni kolodvor Tomislavgrad

Adresa Kralja Zvonimira
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Tomislavgrad

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Tomislavgrdu, smještenog na adresi Kralja Zvonimira, najlakše se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Tomislavgrdu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji hrle da bi stigli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod lokalnih ljudi. Definitivno najbolje bi bilo da zakažete TAXI da da dođe i pokupi vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI automobil ili nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije toga provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije na WC informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Na šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite u okolici kolodvora na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u obilaženje Tomislavgrda. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite, odnosno ugrabite nešto za pojesti. Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite kovčege u garderobu, a potom uputite se po posljednji put razgledati, odnosno obići Tomislavgrad. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već sav grad vidjeli, predahnite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Gledajte i upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u kakvoj garderobi, ili pak u sobi koju ste si rezervirali idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Tomislavgrda. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i ne želite sada uzalud potratiti taj period što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Tomislavgrad i poželite otpustiti se dalje vlastitim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Pod pretpostavkom da ste na samom kraju s obilaskom Tomislavgrda, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Split, Zenica, Mostar, Mostar i drugi.

  Uz zavidnu brojku važnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti bar jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata možete naći točno preko našeg Vollo servisa.

  Na kraju, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te lagodnije razgledavanje.