Polasci

Autobusni kolodvor Tivat

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Tivat

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Tivtu, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Tivtu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji hrle da bi stigli na svoja odredišta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Definitivno najbolje bi bilo da pozovete i naručite taksista da vas pokupi ispred hotela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Ogromna je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno se prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz prije provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći jeftinije, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom momentu najjeftinijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, morate li u toalet informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju jako bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripremi kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vjerojatno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  U informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slične dvojbe.

  TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se smjestite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Tivta. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si ugrabite nešto za jesti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati uoči polaska autobusa najbolje je da pustite svoje stvari u garderobu, a tada jednostavno po posljednji put razgledati i istražiti Tivat. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u u najbliže smještenom kafiću.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Promatrajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i nećete sada prespavati te sate što imate ispred sebe. Kada se riješite kovčega u nekoj od garderoba, odnosno u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi ponajbolje je vrijeme za upoznavanje grada Tivta.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Tivat i želite otpustiti se svojim putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. U slučaju da ste završili s obilaskom Tivta, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i ostali.

  Uz zavidnu brojku značajnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti bar jedan razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici pronaći točno preko našeg weba Vollo.net.

  Zaključno, uvijek se imate priliku odlučiti na put u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznim sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam garantira jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.