Polasci

Autobusni kolodvor Šuica

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Šuica

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Šuici odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Šuici, smještenog na adresi Bosna i Hercegovina, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji hrle da bi došli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati znatna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Nesumnjivo najbolje bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo gdje da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini za vas slobodan taksi ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja ispadne više od očekivane cijene. Svakako, uzimate li taksi prijevoz unaprijed provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod trenutno najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u WC informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za garderobu i toalet si pripremite kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije neka fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je na putovanju uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slična neodgovorena pitanja. Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga kupite nešto za jesti. TAXI vozači koje vidite u blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad predlažemo da se smjestite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Šuice.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati prije polaska autobusa najidealnije je da predate prtljagu u garderobu, a nakon toga odete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Šuica.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svakog detalja. Upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, ili u vašem smještaju idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Šuice. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada potratiti taj period, odnosno te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Šuica i definitivno isplanirate otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. Pretpostavimo da ste gotovi s obilaskom Šuice, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Split, Zenica, Mostar, Mostar i drugi.

  Uz zavidnu brojku značajnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, čekaju skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata u prilici ste nabaviti ni manje ni više nego putem našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam daje priliku lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te lagodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti na put u neke zaista daleke dijelove svijeta.