Polasci

Autobusni kolodvor Subotica

Adresa Senćanski put 5
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Subotica

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Subotici, smještenog na adresi Senćanski put 5, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Subotici se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra velika gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u pravo vrijeme.

  Nesumnjivo najidealnije bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan TAXI ili je nema, ili niste na dobrom području. Nije teško pretpostaviti da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije provjerite cifru vožnje na web stranici, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici pozvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije u WC šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je za trajanja putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, budući da uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a izgledno je da će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite, odnosno ugrabite nešto za jesti. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Subotice. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do polaska autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da pustite kovčege u garderobu, a potom da krenete po definitivno posljednji put razgledati, odnosno obići Subotica. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, predahnite u prvom kafiću.

  Promatrajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kovčega u garderobi autobusnog kolodvora, ili pak u vašem smještaju odlično je vrijeme za razgledavanje grada Subotice. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i nemojte sada baciti u vjetar taj period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Subotica i poželite nastaviti dalje drugim putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Subotice, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Novi Sad, Szeged, Kecskemét, Osijek, Darda i još mnogi drugi.

  Uz masu bitnih znamenitosti u tim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako obraduju zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici nabaviti ni manje ni više nego preko našeg servisa Vollo.

  Na kraju, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam omogućuje jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i opuštenije razgledavanje.