Polasci

Autobusni kolodvor Stuttgart SAB

Adresa Bus Terminal Messe Ost
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Stuttgart SAB

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Stuttgartu, smještenog na adresi Bus Terminal Messe Ost, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Stuttgartu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  Nesumnjivo najbolje bi bilo da naručite TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana.

  Ogromna je vjerojatnost da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili je nema, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete ugovoriti vožnju kod u tom momentu cijenom najpristupačnijeg taksista. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, morate li u toalet šalter za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spakirati za put.

  Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i tome slično.

  Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite nešto za pojesti. Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa. Taksisti koje vidite tik do kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Stuttgarta. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa idealno je da pustite kovčege u garderobu, a nakon toga odete po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Stuttgart. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Tako sjedeći promatrajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i nećete sada potratiti taj period, odnosno te sate što imate još za uživanje u ovome gradu. Nakon što se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, ili pak u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi pravo je vrijeme za upoznavanje grada Stuttgarta.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Stuttgart i zaželite krenuti dalje odabranim putem, dajemo za prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Pretpostavimo da ste gotovi s obilaskom Stuttgarta, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Mannheim, Karlsruhe, Ludwigshafen am Rhein, Gartenstadt, Heidelberg i razni drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od cijenom najnižih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti točno putem našeg weba Vollo.net. Uz zavidnu brojku važnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje.