Polasci

Autobusni kolodvor Sremska Mitrovica

Adresa Manđelos
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Sremska Mitrovica

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Sremska Mitrovici, smještenog na adresi Manđelos, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Sremska Mitrovici se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati velika gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u zakazano vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Bez ikakve sumnje super bi bilo da pozovete i naručite taksista da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan za vas slobodan taksi ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod tada cijenom najpristupačnijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u WC ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Za WC i garderobu si pripremite kovanice, budući da u glavnini ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti.

  U informacijskom uredu provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slične dvojbe.

  Onaj birc kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena kretanja autobusa. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u razgledavanje i upoznavanje Sremska Mitrovice. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa ono što je najbolje je da pustite svoje stvari u garderobu, a tada idete po zadnji put obići Sremska Mitrovica.

  Promatrajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i ne želite valjda sada baciti u vjetar taj period što imate pred sobom. Kad se riješite stvari u garderobi autobusnog kolodvora, tj. u sobi koju ste si rezervirali odlično je vrijeme za razgledavanje grada Sremska Mitrovice.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste gotovi s obilaskom Sremska Mitrovice, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Beograd, Novi Sad, Tuzla, Osijek, Bilje i mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Sremska Mitrovica i definitivno isplanirate krenuti dalje drugim putem, dajemo za prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Uz masu intrigantnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako razvesele interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici pronaći ni manje ni više nego putem našeg Vollo servisa.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam garantira jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta.