Polasci

Autobusni kolodvor Slavonski Brod

Adresa Trg hrvatskog proljeća 1-2
Broj telefona 060 310 310

O Autobusni kolodvor Slavonski Brod

  Kako do kolodvora?

  Autobusni kolodvor Slavonski Brod smjestio se na adresi Trg hrvatskog proljeća bb. Bitno je napomenuti da se nalazi u praktički samome središtu grada, točnije otprilike 166 m od centra, a s druge je strane u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora. Trebate li na vlak, računajte da vas od njega dijeli svega 238 m.

  Taxi usluge pri ovakvoj udaljenosti i nemaju nekog smisla, stoga ako ste zatrpani prtljagom i bez pratnje u vidu obitelji i prijatelja, najbolje će biti da zamolite nekoga za pomoć.

  Za slučaj da jednom kada dođete na autobusni u Slavonski Brod želite nastaviti dalje svoje putovanje, slobodni ste izabrati između ranije navedenih oblika prijevoza: taxija, vlaka i naravno autobusa kojim odavde možete otputovati kako biste istražili neke druge dijelove Hrvatske, pa i šire.

  Nađete li se prvi put u Slavonskom Brodu te trebate pronaći autobusni kolodvor, najbolje će biti da zamolite nekog od mještana za kratke upute. Vjerujte da praktički ne postoje šanse da se izgubite. Naposljetku, govorimo o gradu veličine 50 km² čiji je centar taman toliki da vam u njemu ništa neće nedostajati. Naime, od shopping centara, preko manjih trgovina, bankomata, sve do velikog izbora restorana i kafića.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Autobusni kolodvor Slavonski Brod, iako jest skroman, nudi zaista sve što vam prilikom čekanja na vaš prijevoz može zatrebati. Zgrada autobusnog kolodvora sadrži čekaonicu. Stoga se u slučaju kiše ili kakvih drugih vremenskih nepogoda nemate razloga brinuti. Tijekom se jeseni i zime nećete smočiti, a za proljeća i ljeta također se nećete pržiti na Suncu.

  Osim čekaonice, tu je i kiosk u kojemu možete kupiti sok, odnosno kakve grickalice kojima ćete si prikratiti vrijeme čekanja. Što je super, jer nam se nerijetko, upravo kada na nešto čekamo i ne znamo što bi s rukama, javi želja za čipsom, smokićem i sl., zar ne?

  Ne naiđete li na kiosku na očekivanu ponudu, ne očajavajte. U zgradi AK Slavonski Brod smješteno je i nekoliko manjih trgovina. Zaista biste bili pehisti kada ni tamo ne biste našli što ste naumili kupiti.

  Za one koji su preskočili ručak ili večeru, tu je i fast food koji po prosječnim hrvatskim cijenama nudi razne sendviče, hamburger, cheeseburger i tome slično.

  Zatrebate li toalet isti se također nalazi u zgradi AK Slavonski Brod. Nećete ga promašiti budući da postoje table s natpisima, a koje vas vode do njega. Za to trebate tek podići pogled s poda.

  Čitaju li vam se novine, ili samo volite ispunjavati križaljku dok putujući čekate da stignete na svoje odredište, nemate problem. Pravac kiosk i kupite novine, časopis, križaljku...

  Imate par sati vremena?

  Kad dođete u Slavonski Brod preporučujemo da vrijeme koje imate na raspolaganju iskoristite na način da obiđete ove povijesne znamenitosti: Franjevački samostan, tvrđavu Brod te kuću Brlićevih.

  Franjevački samostan izgrađen je prema vojničkim nacrtima nalik na kakvu tvrđavu, a čemu svjedoče temelji debljine preko 3,5 m te zidovi preko 2 m. Dugačak 38 m, širok 13,5 m i s visinom od 13 m ova brodska franjevačka crkva predstavlja najveću crkvu u Slavoniji. Uz to, klaustar brodskog samostana najreprezentativniji je klaustar samostanske arhitekture hrvatskog sjevera te je jedna od najmarkantnijih baroknih građevina na slavonskom području.

  Tvrđava Brod izgrađena je na rijeci Savi od strane Austrije u periodu od 1715. do 1780. Sama tvrđava zajedno s utvrđenim slavonskim baroknim gradovima, Osijekom i Starom Gradiškom, pripada velikom obrambenom sustavu koji je u prošlosti imao ogroman značaj.

  Obiteljska kuća Brlićevih sagrađena je na glavnom gradskom trgu krajem 18.st. Nakon što je izgorjela u velikom požaru 1882., tri je godine kasnije podignuta moderna neoklasicistička jednokatnica. Vjerujte kad vam kažemo da ju vrijedi posjetiti.

  OK, nemam prtljage, što sad?

  Kad se smjestite u kakav hotel ili sobu, odvojite vrijeme kako biste razgledali grad. Osim ranije navedenih znamenitosti, prošećite centrom. Uživajte u šestom po veličini gradu u Hrvatskoj, a koji je 2009. proglašen najljepšim po izboru HTZ.

  Nakon šetnje, a budući da ste vjerojatno još uvijek umorni i od puta, sjednite na terasu jednog od mnogobrojnih kafića i promatrajte grad te tamošnje stanovništvo.

  U slučaju gladi nema potrebe za nervozom. Slavonski Brod nudi zavidan broj restorana koji nude da uživate u raznim okusima. Cijene su manje-više prosječne. Odnosno u glavnini ovise o vašim afinitetima i mjestu kojega birate.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Slavonski Brod zasigurno je jedan od gradova koji ima itekakav potencijal zadiviti svoje goste. No u trenutku kada se vaš posjet približava kraju dobro je znati gdje nastaviti svoj put. Opcije koje Autobusni kolodvor Slavonski Brod nudi svojim turistima, a u okviru nastavka putovanja jesu: Osijek, Vukovar, Vinkovci, Zagreb i Županja. Očito, ovo se tiče kontinentalnog dijela.

  Vezano uz popularnije morske destinacije, valja istaknuti ove gradove: Crikvenica, Pula, Poreč, Rijeka, Split, Zadar i Šibenik.

  Zagreb zaslužuje biti posjećen ne samo kao hrvatska metropola, već i kao sjecište kulturnog i povijesnog života Hrvatske, a koje je obogaćeno prirodnim ljepotama. Rijeka kao najpoznatija, ili bolje reći najvažnija hrvatska luka ujedno nudi pregršt sadržaja za mlade, dok gradove Split i Pula ne treba dodatno isticati. Bogatstva Splita ionako su naširoko poznata, a Arena u Puli nešto je za što znate čak i u slučaju da nogom niste kročili, ne samo u Pulu, nego uopće u Istru.

  AK Slavonski Brod prometuje i na međunarodnim linijama, a za sve potrebne informacije, uključujući vozni red, detalje oko linija i cijena putovanja kontaktirajte šalter za informacije pri AK Slavonski Brod.

  Zaključno, naš Vollo servis u manje od dvije minute pruža mogućnost pretraživanja, usporedbe cijena i prijevoznika te naposljetku odabira i kupovine vaše karte.