Polasci

Autobusni kolodvor Sisak

Adresa Zagrebačka 19
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Sisak

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Sisku odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do glavnog autobusnog kolodvora u Sisku, smještenog na adresi Zagrebačka 19, najlakše se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra značajna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Definitivno odlično bi bilo da pozovete i naručite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod tada najjeftinijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije na WC šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i WC imajte u pripravnosti kovanice, budući da obično ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vjerojatno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slične dvojbe. Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  TAXI prijevoznici koje vidite oko kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Siska. Onaj kafić kojega ste uočili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si ugrabite nešto za prizalogajiti. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati do kretanja autobusa idealno je da smjestite prtljagu u garderobu, a nakon toga krenete po definitivno posljednji put razgledati Sisak.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Gledajte i upijajte život na gradskim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i ne želite valjda sada baciti u vjetar to vrijeme, iliti taj kratki period što imate još za uživanje u ovome gradu. Kad se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, ili pak u vašem smještaju pravo je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Siska.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Siska, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Zagreb, Banja Luka, Bihać, Sesvete, Soblinec i mnogi drugi. Kad upoznate Sisak i definitivno isplanirate krenuti dalje vlastitim putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera.

  Za sva ta odredišta neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici kupiti upravo preko našeg servisa Vollo. Uz zavidnu brojku bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako obraduju visoko interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku bezbolnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.