Polasci

Autobusni kolodvor Široki Brijeg

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Široki Brijeg

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Široki Brijegu, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Široki Brijegu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra posebna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Definitivno ponajbolje bi bilo da zakažete taksista da vas pokupi ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno se prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz prije toga provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prijevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg taksista. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije u WC šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za WC i garderobu si pripremite kovanice, budući da obično ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije nije kul doći zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je tijekom putovanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično. Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si ugrabite nešto za jesti. TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Široki Brijega. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, odmorite se u prvom kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati do polaska autobusa najbolje je da pustite kovčege u garderobu, a tada krenete po definitivno zadnji put razgledati, odnosno obići Široki Brijeg.

  Promatrajte ljude i njihov grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u nekoj od garderoba, odnosno u vašem smještaju pravo je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Široki Brijega. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i nećete sada prespavati te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Široki Brijeg i definitivno isplanirate otpustiti se vlastitim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. Za slučaj da ste završili s obilaskom Široki Brijega, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Split, Zenica, Bugojno, Trebinje i razni drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pribaviti, tj. kupiti konkretno putem našeg servisa Vollo. Osim intrigantnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju visoko interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po gradu te lagodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.