Polasci

Autobusni kolodvor Sinj

Adresa Put Ferate 15
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Sinj

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Sinju posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do autobusnog kolodvora u Sinju, smještenog na adresi Put Ferate 15, najlakše se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji hrle da bi došli na svoja odredišta u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra nerijetko velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama trenutno najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana. Svakako najbolje bi bilo da naručite TAXI prijevoz da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, želite li što prije na toalet ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tijekom putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slične dvojbe. Na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si ugrabite nešto za jesti. Onaj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilazak i upoznavanje Sinja.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči polaska autobusa najbolje je da ostavite svoju prtljagu u garderobu, a nakon toga uputite se po zadnji put obići Sinj. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se u u najbliže smještenom kafiću.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svakog detalja. Opažajte, tj. upijajte prolaznike i grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite stvari u kakvoj garderobi, ili pak u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za obilazak grada Sinja. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nećete sada potratiti taj period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Sinj i planirate krenuti dalje svojim putem, predlažemo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Pod pretpostavkom da ste na samom kraju s obilaskom Sinja, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, može biti od koristi imati na umu da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Split, Bugojno, Zaton, Šibenik, Brodarica i drugi.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pribaviti, tj. kupiti točno putem našeg Vollo servisa. Uz masu značajnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebice ljeti, lako obraduju zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam omogućuje jednostavnije snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.