Polasci

Autobusni kolodvor Senj

Adresa Obala dr. Franje Tuđmana 8
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Senj

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Senju, smještenog na adresi Obala dr. Franje Tuđmana 8, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Senju posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Uopće neupitno odlično bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan za vas slobodan taksi ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području. Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu najjeftinijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, morate li na toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, budući da obično ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite oko kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste maločas stigli u grad savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Senja. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do kretanja autobusa. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga kupite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa kao stvoreno je da smjestite svoju prtljagu u garderobu, a nakon toga odete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Senj. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u prvom kafiću.

  Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i nemojte sada uprskati taj period što imate ispred sebe. Kad se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, ili u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu ponajbolje je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Senja.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Senja, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Rijeka, Bihać, Petrčane, Put Grbica, Kožino i još mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Senj i želite otpustiti se drugim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Uz zavidnu brojku intrigantnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u prilici ste kupiti baš putem našeg Vollo servisa.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam daje priliku bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke druge dijelove svijeta.