Polasci

Autobusni kolodvor Samobor

Adresa 151 samoborske brigade HV 1
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Samobor

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Samoboru se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do glavnog autobusnog kolodvora u Samoboru, smještenog na adresi 151 samoborske brigade HV 1, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranoga jutra posebna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Uopće neupitno najidealnije bi bilo da pozovete i naručite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred sobe, odnosno gdjegod da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan za vas slobodan taksi ili apsolutno nepostoji, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Velika je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno se prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako imate priliku ugovoriti vožnju kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI prijevoznika. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, morate li na WC ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da obično ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vjerojatno će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i tome slično.

  Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga nađite, tj. kupite nešto za jelo. Vozači taksija koje vidite oko kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Samobora. Taj caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se u caffe baru u blizini. Za vas koji imate par sati uoči polaska autobusa idealno je da ostavite prtljagu u garderobu, a nakon tog da jednostavno po definitivno zadnji put razgledati i istražiti Samobor.

  Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i nećete sada uzalud potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate samo za sebe i ovaj grad. Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u kakvoj garderobi, ili pak u vašoj unajmljenoj sobi idealno je vrijeme za razgledavanje grada Samobora.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Samobora, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Zagreb, Ljubljana, Maribor, Sesvete, Soblinec i ostali. Kad obiđete i upoznate Samobor i planirate otpustiti se dalje drugim putem, htjeli bismo predložiti da posjetite neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Uz cijeli niz važnih znamenitosti u ovim gradovima, posebice ljeti, razveseljavaju skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata u super ste situaciji i prilici nabaviti ni manje ni više nego putem našeg Vollo-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti upustiti u putovanje u neke dalje kutke svijeta.