Polasci

Autobusni kolodvor Rosenheim

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Rosenheim

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Rosenheimu posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Rosenheimu, najlakše se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom jutra značajna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Definitivno odlično bi bilo da naručite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan za vas slobodan taksi ili je jednaka nuli, ili se ne krećete pravim područjem. Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno se prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije toga provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete ugovoriti vožnju kod tada definitivno najpovoljnijeg taksija. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja ispadne više od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije u WC ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Za WC i garderobu si pripremite kovanice, budući da u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije neka fora doći zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a veoma je izgledno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i tome slično. Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite tik do kolodvora na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Rosenheima. Onaj kafić kojega ste uočili po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena kretanja autobusa. Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si uzmite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već sav grad vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u prvom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa idealno je da spremite stvari u garderobu, a potom da idete po zadnji put obići, tj. istražiti Rosenheim.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svega. Opažajte, tj. upijajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite prtljage u garderobi autobusnog kolodvora, ili u sobi koju ste si rezervirali pravo je vrijeme za razgledavanje grada Rosenheima. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i nemojte sada uprskati taj period, odnosno te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste pri kraju s obilaskom Rosenheima, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Munich, Salzburg, Furth, Innsbruck, Vilsheim i ostali. Kad upoznate Rosenheim i planirate nastaviti dalje svojim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera.

  Osim intrigantnih znamenitosti u tim vas gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata imate priliku nabaviti ni manje ni više nego putem našeg Vollo-a.

  Zaključno, uvijek ste u prilici odlučiti krenuti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam garantira lakše snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.