Polasci

Autobusni kolodvor Rim

Adresa Piazzale della Stazione Tiburtina 1
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Rim

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Romi, smještenog na adresi Piazzale della Stazione Tiburtina 1, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Romi posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod lokalnih ljudi. Uopće neupitno super bi bilo da naručite TAXI prijevoz da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako ste u prilici pozvati i dogovoriti prijevoz kod trenutno uvjerljivo najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja ispadne više od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, ako trebate u toalet informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, budući da u glavnini ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spakirati za put.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i tome slično.

  Onaj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite, odnosno ugrabite nešto za prizalogajiti. Taksisti koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a poslije toga krenete u obilazak i upoznavanje Rome.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati do kretanja autobusa najidealnije je da spremite svoje stvari u garderobu, a tada krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati, odnosno obići Roma. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se u prvom kafiću.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Promatrajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i ne želite sada baciti u vjetar taj period što imate još za uživanje u ovome gradu. Kad se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, odnosno u vašoj unajmljenoj sobi idealno je vrijeme za obilazak grada Rome.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Roma i planirate nastaviti dalje vlastitim putem, dajemo za prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek. Ako ste pred kraj s obilaskom Rome, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Terni, Stroncone, San Gemini, Sant'Angelo Romano, Montecelio i drugi.

  Uz zavidnu brojku veoma važnih znamenitosti u tim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, čekaju interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata imate priliku naći baš preko našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam garantira bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i opuštenije razgledavanje. Na kraju, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.