Polasci

Autobusni kolodvor Rab

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Rab

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Rabu, najlakše se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Rabu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana. Nesumnjivo najbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili je nema, ili niste na dobrom području. Velika je vjerojatnost da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije toga provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li na WC informacijski šalter odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a izgledno je da će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je u aspektu putovanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl.. Nalazite li se u informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u obilaženje Raba. Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga ugrabite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati uoči polaska autobusa ono što je najbolje je da ostavite svoje stvari u garderobu, a nakon toga jednostavno po posljednji put razgledati i istražiti Rab. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već dovoljno grada vidjeli, predahnite u caffe baru u blizini.

  Gledajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i ne želite valjda sada uprskati taj period što imate još ispred sebe na pladnju. Kad se riješite prtljage u nekoj od garderoba, odnosno u vašem smještaju ponajbolje je vrijeme za obilazak grada Raba.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Rab i poželite krenuti dalje drugim putem, predložili bismo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik. U slučaju da ste pri kraju s obilaskom Raba, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Rijeka, Bihać, Zadar, Preko, Kali i ostali.

  Uz masu značajnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, lako razvesele interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti točno preko našeg Vollo servisa.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke dalje kutke svijeta.