Polasci

Autobusni kolodvor Ptuj

Adresa Osojnikova cesta 11
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Ptuj

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Ptuju, smještenog na adresi Osojnikova cesta 11, najbrže se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Ptuju posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra značajna gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  Svakako najbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da vas pokupi ispred sobe, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Pretpostavljamo da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, slobodno se prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz unaprijed provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja košta više od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li na WC informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Sitan novac je tijekom putovanja zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Na šalteru za informacije provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično.

  Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za jesti. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okružju kolodvora pa ne budite na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse upravo je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u obilaženje Ptuja.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da spremite stvari u garderobu, a potom da krenete po posljednji put obići, tj. istražiti Ptuj.

  Gledajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i nemojte sada potratiti to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Kada se riješite kovčega u garderobi autobusnog kolodvora, tj. u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu odlično je vrijeme za upoznavanje grada Ptuja.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste gotovi s obilaskom Ptuja, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Zagreb, Graz, Maribor, Zalaegerszeg, Sesvete i mnogi drugi. Kad obiđete i dosadi vam Ptuj i definitivno isplanirate krenuti odabranim putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Osim intrigantnih znamenitosti u tim gradovima, posebice ljeti, lako obraduju visoko interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata imate priliku nabaviti upravo preko našeg servisa Vollo.

  Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti krenuti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.