Polasci

Autobusni kolodvor Prijedor

Adresa Petra Petrovića Njegoša
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Prijedor

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Prijedoru se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Prijedoru, smještenog na adresi Petra Petrovića Njegoša, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra značajna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana. Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da zakažete taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini za vas slobodan taksi ili je jednaka nuli, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako bez sumnje proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg TAXI poduzeća. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, morate li u toalet informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte spremne kovanice, budući da uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a posve je izgledno će vam trebati i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put.

  Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slične dvojbe.

  Onaj birc kojega ste primijetili po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si nađite, tj. kupite nešto za prizalogajiti. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u okružju kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u obilazak i upoznavanje Prijedora.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči kretanja autobusa ono što je najbolje je da smjestite svoju prtljagu u garderobu, a potom odete po posljednji put obići, tj. istražiti Prijedor.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Promatrajte i upijajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i nećete sada uprskati taj period što imate pred sobom. Kad se riješite stvari u nekoj od garderoba, tj. u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za upoznavanje grada Prijedora.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste pred kraj s obilaskom Prijedora, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Banja Luka, Bihać, Slobodnica, Sibinj, Cerovac Vukmanićki i još mnogi drugi. Kad vam dosadi Prijedor i poželite krenuti dalje svojim putem, predložili bismo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Pored veoma važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još samo jedan razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata možete pronaći točno preko našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam omogućuje jednostavnije snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta.