Polasci

Autobusni kolodvor Prag

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Prag

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Pragueu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do autobusnog kolodvora u Pragueu, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra nerijetko velika gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u točno vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Nesumnjivo super bi bilo da dogovorite TAXI da da dođe i pokupi vas ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno se prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako možete nazvati i ugovoriti prijevoz kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, ako trebate na toalet informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za WC i garderobu si pripremite kovanice, budući da uglavnom ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije neka fora doći zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je na putovanju jako bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl..

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite, odnosno ugrabite nešto za prizalogajiti. TAXI prijevoznici koje vidite tik do kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i riješite teških kofera, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Praguea.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati uoči kretanja autobusa idealno je da smjestite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da krenete po zadnji put obići Prague. Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u prvom kafiću.

  Promatrajte ljude i njihov grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i nećete sada prespavati te sate što imate još ispred sebe na pladnju. Kada se riješite stvari u nekoj od garderoba, ili pak u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi pravo je vrijeme za obilazak grada Praguea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste pri kraju s obilaskom Praguea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Pilsen, Liberec, Ústí nad Labem, Pardubice, Kladno i mnogi drugi. Kad obiđete i dosadi vam Prague i definitivno isplanirate krenuti nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u prilici ste naći konkretno preko našeg Vollo-a. Uz cijeli niz intrigantnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manji broj turista samo vam garantira bezbolnije snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.