Polasci

Autobusni kolodvor Požega

Adresa Industrijska 14
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Požega

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Požegi posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do glavnog autobusnog kolodvora u Požegi, smještenog na adresi Industrijska 14, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati posebna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Nesumnjivo najidealnije bi bilo da naručite TAXI da dođe po vas ispred hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i ugovoriti prijevoz kod trenutno najpovoljnijeg taksija. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, ako trebate na toalet informacijski šalter odlično je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da uglavnom ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja. Kada ste na šalteru za infromacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se smjestite i nakratko opustite, a nakon toga krenete u obilazak i upoznavanje Požege. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si nađite, tj. kupite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati do polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da odložite stvari u garderobu, a potom da uputite se po definitivno posljednji put razgledati, odnosno obići Požega. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u u najbliže smještenom kafiću.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Gledajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste očekivali da ovdje pristignete i nemojte sada uzalud potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate još za uživanje u ovome gradu. Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u kakvoj garderobi, ili u vašem smještaju pravo je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Požege.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste pri kraju s obilaskom Požege, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Banja Luka, Pécs, Osijek, Darda, Bilje i ostali. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Požega i poželite nastaviti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Uz masu bitnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, čekaju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata možete pronaći baš preko našeg Vollo-a.

  Naposljetku, uvijek se možete odlučiti krenuti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.