Polasci

Autobusni kolodvor Postojnska jama

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Postojnska jama

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Postojnska jami, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Postojnska jami posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta u točno vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod mještana. Definitivno ponajbolje bi bilo da pozovete taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI ili nepostoji, ili niste na dobrom području. Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ako niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite iznos vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod tada najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li na WC informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnom autobusnom kolodvoru naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Za garderobu i WC imajte u pripravnosti kovanice, budući da najčešće ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije nije kul plaćati zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je na putovanju jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično. Kada ste na šalteru za infromacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do polaska autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za jesti. TAXI vozači koje vidite tik do kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Postojnska jame.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa idealno je da odložite stvari u garderobu, a nakon toga krenete po definitivno zadnji put razgledati, odnosno obići Postojnska jama. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, opustite se u vama trenutno najbližem kafiću.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Promatrajte i upijajte život na gradskim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite prtljage u garderobi autobusnog kolodvora, tj. u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi super je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Postojnska jame. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i ne želite sada potratiti taj period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Postojnska jame, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Ljubljana, Trieste, Prato, Rijeka, Udine i razni drugi. Kad obiđete i dosadi vam Postojnska jama i poželite krenuti drugim putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera.

  Uz cijeli niz značajnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako obraduju visoko interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti konkretno preko našeg Vollo-a.

  Za kraj, uvijek imate mogućnost odlučiti otisnuti u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku jednostavnije snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje.