Polasci

Autobusni kolodvor Poreč

Adresa Ulica Karla Huguesa 432
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Poreč

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Poreču, smještenog na adresi Ulica Karla Huguesa 432, najjednostavnije se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Poreču provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati značajna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u propisano vrijeme.

  Nesumnjivo najbolje bi bilo da pozovete TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama trenutno najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana.

  Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan TAXI ili je jednaka nuli, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Nije teško pretpostaviti da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ukoliko niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno se prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu najjeftinijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja košta skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate na WC informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put. Za WC i garderobu si pripremite kovanice, budući da obično ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slične dvojbe. Pri šalteru za informacije provjerite: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte.

  Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si kupite nešto za jelo. Vozači taksija koje vidite u blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u obilaženje Poreča. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Onaj birc kojega ste uočili po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati uoči polaska autobusa najbolje je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da odete po definitivno zadnji put razgledati, odnosno obići Poreč. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Promatrajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, odnosno u vašem smještaju idealno je vrijeme za upoznavanje grada Poreča. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i nemojte sada baciti u vjetar taj period, odnosno te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste gotovi s obilaskom Poreča, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se njoj u blizini nalaze gradovi: Trieste, Rijeka, Udine, Zugliano-Terenzano-Cargnacco, Remanzacco i još mnogi drugi. Kad obiđete i dosadi vam Poreč i planirate krenuti dalje odabranim putem, predložili bismo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata u prilici ste pronaći upravo putem našeg servisa Vollo. Uz cijeli niz značajnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti dodatni razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek se imate slobodu odlučiti krenuti na putovanje u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.