Polasci

Autobusni kolodvor Podgorica

Adresa 1 Trg Golootočkih Žrtava
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Podgorica

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Podgorici istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do autobusnog kolodvora u Podgorici, smještenog na adresi 1 Trg Golootočkih Žrtava, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra velika gužva po gradu i užoj okolici.

  Bez ikakve sumnje super bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina.

  Pretpostavljamo da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz prije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći bolje, odnosno tako imate priliku ugovoriti vožnju kod u datom momentu uvjerljivo najjeftinijeg taksija. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako morate na WC informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za toalet i garderobu si pripremite kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Onaj birc kojega ste ugledali po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Vozači taksija koje vidite tik do kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Podgorice. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si uzmite nešto za prizalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate točno određeno sati uoči polaska autobusa najidealnije je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a potom da uputite se po posljednji put razgledati, odnosno obići Podgorica.

  Opažajte, tj. upijajte život na gradskim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se dosjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kofera u nekoj od garderoba, ili pak u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Podgorice. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i ne želite sada baciti u vjetar te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste pred kraj s obilaskom Podgorice, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica, Dubrovnik i ostali. Kad obiđete i upoznate Podgorica i poželite krenuti svojim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera.

  Osim veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još samo jedan razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti baš putem našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam omogućuje lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.