Polasci

Autobusni kolodvor Ploče

Adresa Trg kralja Tomislava 17
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Ploče

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Pločeu, smještenog na adresi Trg kralja Tomislava 17, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Pločeu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je prvo TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina. Uopće neupitno odlično bi bilo da pozovete TAXI prijevoz da vas pokupi ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Pretpostavljamo da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku najpovoljnijeg taksista. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate na WC informacijski šalter odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, budući da uglavnom ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najbolje rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom od 200 kn, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je za trajanja putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Vozači taksija koje vidite oko kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i nakratko opustite, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Pločea. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse točno je to mjesto na kojem putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do polaska autobusa. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si nađite, tj. kupite nešto za jesti. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do kretanja autobusa najbolje je da odložite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da krenete po posljednji put obići, tj. razgledati Ploče. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u u najbliže smještenom kafiću.

  Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada potratiti te sate što imate pred sobom. Kad se riješite stvari u garderobi na autobusnom, tj. u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi super je vrijeme za razgledavanje grada Pločea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste pri kraju s obilaskom Pločea, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Split, Mostar, Mostar, Trebinje, Mokošica i razni drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Ploče i definitivno isplanirate krenuti drugim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici naći ni manje ni više nego putem našeg weba Vollo.net. Uz masu važnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti na put u neke daleke dijelove svijeta.