Polasci

Autobusni kolodvor Pforzheim

Adresa Lindenstraße 1
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Pforzheim

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Pforzheimu odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti. Do glavnog autobusnog kolodvora u Pforzheimu, smještenog na adresi Lindenstraße 1, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom jutra znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Uopće neupitno ponajbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili je nema, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze ranije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako definitivno proći bolje, odnosno tako možete kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, želite li što prije u WC šalter za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, budući da u glavnini ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a izgledno je da će vam trebati i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dvojbe. Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte.

  Taj caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na glavni kolodvor za autobuse upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u pošteni obilazak Pforzheima. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si kupite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u prvom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči polaska autobusa najbolje je da spremite stvari u garderobu, a nakon tog da uputite se po zadnji put razgledati, odnosno obići Pforzheim.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svake sitnice. Opažajte, tj. upijajte ljude i njihov grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nećete sada prespavati to vrijeme, iliti taj kratki period što imate ispred sebe. Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u nekoj od garderoba, ili u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Pforzheima.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Pforzheim i poželite krenuti vlastitim putem, dajemo za prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Pretpostavimo da ste završili s obilaskom Pforzheima, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Stuttgart, Mannheim, Karlsruhe, Strasbourg, Ludwigshafen am Rhein i ostali.

  Pored važnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata imate priliku pronaći upravo preko našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati raznim sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam omogućuje lakše snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Na kraju, uvijek imate mogućnost odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta.