Polasci

Autobusni kolodvor Petrovac na Moru

Adresa Montenegro
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Petrovac na Moru

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Petrovac na Moruu, smještenog na adresi Montenegro, najjednostavnije se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Petrovac na Moruu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Svakako super bi bilo da zakažete TAXI prijevoz da dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno se prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prijevoz prije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod tada cijenom najpristupačnijeg TAXI poduzeća. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta više od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako trebate na toalet informacijski šalter odlično je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je za trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put. Za toalet i garderobu si pripremite kovanice, budući da uglavnom ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  U informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga uzmite nešto za pojesti. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko kolodvora pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Petrovac na Morua. Onaj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na autobusni kolodvor upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati prije polaska autobusa idealno je da spremite svoje stvari u garderobu, a tada krenete po posljednji put razgledati Petrovac na Moru. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili držite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u najbližem vam caffe baru.

  Opažajte, tj. upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i nemojte sada prespavati to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u kakvoj garderobi, odnosno u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi pravo je vrijeme za obilazak grada Petrovac na Morua.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste gotovi s obilaskom Petrovac na Morua, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i drugi. Kad obiđete i dosadi vam Petrovac na Moru i zaželite krenuti dalje svojim putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera.

  Uz zavidnu brojku značajnih znamenitosti u tim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako obraduju interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata možete pribaviti, tj. kupiti baš preko našeg Vollo servisa.

  Na kraju, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku lakše snalaženje po gradu te lagodnije razgledavanje.