Polasci

Autobusni kolodvor Pazin

Adresa Ulica Miroslava Bulešića 2
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Pazin

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Pazinu, smještenog na adresi Ulica Miroslava Bulešića 2, najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom. Trebate li javni prijevoz u Pazinu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Svakako najbolje bi bilo da naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prijevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini za vas slobodan taksi ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području. Ogromna je vjerojatnost da imate puno prtljage pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prijevoz ranije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod trenutno cijenom najpristupačnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako morate u WC informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, budući da u glavnini ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe.

  TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se smjestite i nakratko opustite, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Pazina. Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u i oko kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga uzmite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate par sati uoči polaska autobusa najbolje je da smjestite kofere u garderobu, a nakon toga idete po definitivno zadnji put razgledati i istražiti Pazin.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svake sitnice. Promatrajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kofera u garderobi na autobusnom, ili pak u vašem smještaju ponajbolje je vrijeme za obilazak grada Pazina. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje dođete i nemojte sada prespavati taj period što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste gotovi s obilaskom Pazina, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Trieste, Rijeka, Lauzacco, Buttrio, Pavia di Udine i drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Pazin i poželite krenuti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Split, Zadar, Plitvička jezera, Zagreb i Osijek.

  Uz zavidnu brojku veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata u prilici ste pronaći točno putem našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam garantira bezbolnije snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.