Polasci

Autobusni kolodvor Pag

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Pag

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Pagu, najbrže se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Pagu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra znatna gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji hrle da bi došli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme.

  Nesumnjivo odlično bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Nije teško pretpostaviti da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, slobodno prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan odmah dostupan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći jeftinije, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prijevoz kod tada najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja ispadne više od očekivane cijene.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, želite li što prije na WC informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je tijekom putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, budući da najčešće ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije nije kul doći zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kavu, iliti toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Nalazite li se u informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na kolodvor za buseve točno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do polaska autobusa. TAXI vozači koje vidite tik do kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Paga. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite, odnosno ugrabite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa idealno je da smjestite stvari u garderobu, a potom da odete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati, odnosno obići Pag. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Tako sjedeći promatrajte ljude i njihov grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite prtljage u garderobi autobusnog kolodvora, tj. u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu super je vrijeme za razgledavanje grada Paga. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nemojte sada baciti u vjetar to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste završili s obilaskom Paga, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, može biti od koristi imati na umu da se njoj u blizini nalaze gradovi: Bihać, Zadar, Preko, Kali, Bibinje i ostali. Kad vam dosadi Pag i planirate nastaviti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, naš je prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti konkretno putem našeg servisa Vollo. Uz cijeli niz veoma važnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam omogućuje jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti upustiti u putovanje u neke druge dijelove svijeta.