Polasci

Autobusni kolodvor Padova

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Padova

  Kako do kolodvora

  Do autobusnog kolodvora u Padovi, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom. Trebate li javni prijevoz u Padovi odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji hrle da bi došli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom jutra velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je i je li negdje u vašoj blizini stajalište za TAXI raspitajte se kod lokalnih ljudi. Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da dođe po vas ispred hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI automobil ili nepostoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Ogromna je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno se prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe značajno skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici pozvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu uvjerljivo najjeftinijeg taksija.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, ako morate u toalet informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za WC i garderobu imajte u pripremi kovanice, budući da najčešće ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i sl.. Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također si ugrabite nešto za jelo. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilaženje Padove. Taj caffe bar kojega ste uočili po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, zasjednite se, tj. odmorite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate točno određeno sati prije polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da ostavite svoje stvari u garderobu, a tada idete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati, odnosno obići Padova.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i ne želite sada baciti u vjetar taj period, odnosno te sate što imate još za uživanje u ovome gradu. Kad se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, tj. u sobi koju ste si rezervirali pravo je vrijeme za razgledavanje grada Padove.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Padova i planirate krenuti odabranim putem, predlažemo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. Pretpostavimo da ste pri kraju s obilaskom Padove, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Venice, Verona, Ferrara, Vicenza, Lisiera i drugi.

  Uz zavidnu brojku važnih znamenitosti u tim vas gradovima, specifično ljeti, lako razvesele visoko interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste pronaći upravo preko našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam omogućuje lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.