Polasci

Autobusni kolodvor Otočac

Adresa Bana Josipa Jelačića 2A
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Otočac

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Otočcu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do glavnog autobusnog kolodvora u Otočcu, smještenog na adresi Bana Josipa Jelačića 2A, najlakše se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i studenti i učenici koji žure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za jutra značajna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama trenutno najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da dogovorite TAXI prijevoz da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili je jednaka nuli, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Ogromna je vjerojatnost da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći jeftinije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prijevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li na WC ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za toalet i garderobu si pripremite kovanice, budući da u glavnini ove usluge nemaju cijenu višu od 3 HRK pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a izgledno je da će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je tijekom putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi povratak i tome slično. Kada ste na šalteru za infromacije provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Taj caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na glavni kolodvor za autobuse točno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a poslije toga krenete u pošteni obilazak Otočca. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, opustite se u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije kretanja autobusa najidealnije je da spremite stvari u garderobu, a nakon toga uputite se po zadnji put razgledati, odnosno obići Otočac.

  Upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i ne želite valjda sada potratiti to vrijeme, iliti taj kratki period što imate još ispred sebe na pladnju. Kada se riješite kofera u nekoj od garderoba, odnosno u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za razgledavanje grada Otočca.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste završili s obilaskom Otočca, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Rijeka, Bihać, Zadar, Preko, Kali i razni drugi. Kad upoznate Otočac i zaželite krenuti dalje odabranim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Uz cijeli niz veoma važnih znamenitosti u tim gradovima, posebice ljeti, lako obraduju skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenutku ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata imate priliku kupiti točno putem našeg Vollo servisa.

  Na kraju, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam daje priliku lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.