Polasci

Autobusni kolodvor Opatija

Adresa Velog Jože 1
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Opatija

  Kako do kolodvora

  Do glavnog autobusnog kolodvora u Opatiji, smještenog na adresi Velog Jože 1, najlakše se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Opatiji odite na google i saznajte gdje je ured turističke zajednice grada i odite ondje po daljnje direkcije, a vjerojatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj povijesti.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati značajna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, studenti i učenici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u zakazano vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Svakako najidealnije bi bilo da zakažete taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Velika je vjerojatnost da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili je jednaka nuli, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz prije toga provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako sigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici pozvati i dogovoriti prijevoz kod tada definitivno najpovoljnijeg TAXI prijevoznika. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja ispadne više od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, morate li u WC informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za točne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju jako bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti. Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, budući da u glavnini ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i sl..

  Prošetajte i obiđite znamenitosti i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite nešto za pojesti. TAXI prijevoznici koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Opatije. Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem domaći i inozemni putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati prije polaska autobusa najbolje je da pustite svoje stvari u garderobu, a tada krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati, odnosno obići Opatija. Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, opustite se u obližnjem kafiću.

  Tako sjedeći promatrajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i nemojte sada baciti u vjetar to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Kada se riješite prtljage u nekoj od garderoba, odnosno u vašem smještaju odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Opatije.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Opatija i planirate krenuti odabranim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. Pretpostavimo da ste završili s obilaskom Opatije, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenom okruženju nalaze gradovi: Ljubljana, Trieste, Pula, Medulin, Galižana i razni drugi.

  Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti baš putem našeg Vollo servisa. Uz zavidnu brojku značajnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, dočekuju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te lagodnije razgledavanje.