Polasci

Autobusni kolodvor Omiš

Adresa Croatia
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Omiš

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Omišu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do autobusnog kolodvora u Omišu, smještenog na adresi Croatia, najjednostavnije se dolazi koristeći se javnim gradskim prijevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Nadalje, imajte na umu da je tijekom prvih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole i fakultete u točno vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Uopće neupitno odlično bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini TAXI ili nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, slobodno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći bolje, odnosno tako ste u savršenoj prilici ugovoriti vožnju kod tada najpovoljnijeg taksija. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja košta više od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li na toalet šalter za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnom kolodvoru naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i nalazi se među onim nužnim za spakirati za put. Za WC i garderobu imajte spremne kovanice, budući da u prosjeku ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 HRK, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi povratak i druga slična pitanja i dvojbe. U informacijskom uredu pitajte, odnosno saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Taj caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. TAXI prijevoznici koje vidite u okolici kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i nakratko opustite, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Omiša. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u okružju kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite svoje stvari u garderobu, a potom uputite se po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Omiš. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svega. Promatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada potratiti taj period, odnosno te sate što imate pred sobom. Kad se riješite kofera u nekoj od garderoba, odnosno u sobi koju ste si rezervirali super je vrijeme za upoznavanje grada Omiša.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste gotovi s obilaskom Omiša, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Split, Mostar, Mostar, Bugojno, Zaton i još mnogi drugi. Kad obiđete i dosadi vam Omiš i želite otpustiti se svojim putem, predložili bismo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Osim veoma važnih znamenitosti u tim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako razvesele skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata možete nabaviti konkretno preko našeg Vollo.hr web-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam daje priliku bezbolnije snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti krenuti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.