Polasci

Autobusni kolodvor Odžak

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Odžak

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Odžku istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate. Do autobusnog kolodvora u Odžku, najjednostavnije se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji jure da bi stigli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom jutra posebna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina. Bez ikakve sumnje najidealnije bi bilo da dogovorite TAXI prijevoz da vas pokupi ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Treba li vam prijevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili je jednaka nuli, ili u centar ni ne smiju prometna vozila. Velika je vjerojatnost da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prijevoz ranije provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici pozvati i dogovoriti prijevoz kod u tom momentu uvjerljivo najjeftinijeg taksista. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, trebate li u toalet ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je u aspektu putovanja uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte pripremljene kovanice, budući da najčešće ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije najbolje rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe.

  Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u obilaženje Odžka. Onaj birc kojega ste vidjeli po dolasku na kolodvor upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena kretanja autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si kupite, odnosno ugrabite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, predahnite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa kao stvoreno je da predate prtljagu u garderobu, a potom krenete po posljednji put razgledati, odnosno obići Odžak.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Promatrajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u garderobi autobusnog kolodvora, odnosno u sobi koju ste si rezervirali pravo je vrijeme za obilazak grada Odžka. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i nemojte sada prespavati to vrijeme što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Odžak i želite krenuti vlastitim putem, predlažemo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek. U slučaju da ste završili s obilaskom Odžka, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se njoj u blizini nalaze gradovi: Banja Luka, Zenica, Tuzla, Osijek, Darda i mnogi drugi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata možete pronaći točno putem našeg Vollo servisa. Uz cijeli niz značajnih znamenitosti u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.