Polasci

Autobusni kolodvor Novska

Adresa Kralja Zvonimira 103
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Novska

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Novski se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do autobusnog kolodvora u Novski, smještenog na adresi Kralja Zvonimira 103, najbrže se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji žure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u tijeku jutra značajna gužva po gradu i užoj okolici.

  Bez ikakve sumnje super bi bilo da naručite taksista da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ako niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI automobil ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako bez sumnje proći zasigurno povoljnije, odnosno tako imate priliku kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI poduzeća.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na glavnom autobusnom kolodvoru pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako morate na WC informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tijekom putovanja zbilja bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put. Za WC i garderobu imajte u pripremi kovanice, budući da uglavnom ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a vjerojatno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  U informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: aktualnosti, novi vozni red, točne obavijesti, osnovne informacije o prijevozniku i popuste za npr: djecu, studente, umirovljenike, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i sl..

  Vozači taksija koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste taman došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u upoznavanje i obilazak Novske. Onaj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na autobusni kolodvor točno je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si uzmite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate točno određeno sati do kretanja autobusa idealno je da odložite kovčege u garderobu, a tada idete po definitivno posljednji put razgledati, odnosno obići Novska. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili upravo razmišljate o tome da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru.

  Upijajte ljude i njihov grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite prtljage u nekoj od garderoba, odnosno u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi idealno je vrijeme za obilazak grada Novske. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i nećete sada potratiti te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste na samom kraju s obilaskom Novske, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Zagreb, Banja Luka, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj i razni drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Novska i želite krenuti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik.

  Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pronaći konkretno putem našeg weba Vollo.net. Osim veoma važnih znamenitosti u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam daje priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.