Polasci

Autobusni kolodvor Novo Mesto

Adresa Slovenia
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Novo Mesto

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Novo Mestu, smještenog na adresi Slovenia, najjednostavnije se dolazi javnim gradskim prijevozom ili uslugom TAXI prijevoza. Trebate li javni prijevoz u Novo Mestu se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju.

  Nadalje, imajte na umu da je u tijeku ranih jutarnjih sati značajna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, studenti i radnici koji hrle da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  Svakako najidealnije bi bilo da dogovorite taksista da dođe po vas ispred sobe, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Treba li vam prijevoz šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili niste na dobrom području. Velika je vjerojatnost da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno se prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici pozvati i dogovoriti prijevoz kod u datom momentu najjeftinijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja dođe skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Prije svega, morate li na WC ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na kolodvoru za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inozemne putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i WC si pripremite kovanice, budući da obično ove usluge nisu cijene više od 3 HRK pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 kn, a veoma je izgledno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja. Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: osnovne informacije o prijevozniku, događanja, novosti, točne obavijesti i aktualnosti.

  Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim si toga kupite, odnosno ugrabite nešto za pojesti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne ostajte na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na busni kolodvor upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. TAXI vozači koje vidite u okolici kolodvora stoje vam na raspolaganju pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u obilaženje Novo Mesta.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa idealno je da spremite prtljagu u garderobu, a nakon tog da uputite se po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. istražiti Novo Mesto. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, opustite se u u najbliže smještenom kafiću.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Opažajte, tj. upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i ne želite valjda sada baciti u vjetar to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Nakon što se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, odnosno u vašem smještaju ponajbolje je vrijeme za obilazak grada Novo Mesta.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste pred kraj s obilaskom Novo Mesta, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Ljubljana, Rijeka, Maribor, Sesvete i ostali. Kad upoznate Novo Mesto i poželite otpustiti se dalje odabranim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Zagreb, Rovinj, Rijeka, Skradin i Dubrovnik.

  Uz zavidnu brojku značajnih znamenitosti u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako razvesele zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste kupiti točno preko našeg Vollo servisa.

  Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti upustiti u putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam garantira lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te lagodnije razgledavanje.