Polasci

Autobusni kolodvor Novigrad

Adresa Murve 15
Broj telefona +385 52 757 660
Email ---

O Autobusni kolodvor Novigrad

  Kako do kolodvora

  Do središnjeg autobusnog kolodvora u Novigrdu, smještenog na adresi Murve 15, najjednostavnije se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem. Trebate li javni prijevoz u Novigrdu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prijevoza trebate.

  Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Svakako odlično bi bilo da dogovorite taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je prvo TAXI stajalište raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, slobodno se prošetajte centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI ili je nepostojeća, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći povoljnije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod u tom trenutku najjeftinijeg TAXI poduzeća. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta više od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na kolodvoru za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, trebate li u toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za WC i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, budući da obično ove usluge ne koštaju iznad 3 HRK pa nije nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a posve je izgledno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a što isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i tome slično. Pri šalteru za informacije provjerite: događanja, novosti, točne obavijesti, aktualnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prijevozniku.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to si nađite, tj. kupite nešto za jelo. Onaj birc kojega ste uočili po dolasku na kolodvor točno je to mjesto na kojem putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa. TAXI prijevoznici koje vidite u blizini kolodvora na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilazak i upoznavanje Novigrada. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini kolodvora pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati do kretanja autobusa najbolje je da predate kofere u garderobu, a potom odete po zadnji put obići Novigrad. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se u najbližem vam caffe baru.

  Promatrajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog, baš svakog, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u kakvoj garderobi, ili u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za razgledavanje grada Novigrada. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i nemojte sada potratiti taj period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste pred kraj s obilaskom Novigrada, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Venice, Trieste, Rijeka, Udine, Zugliano-Terenzano-Cargnacco i još mnogi drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Novigrad i zaželite krenuti dalje drugim putem, dajemo za prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Dubrovnik, Zadar, Zagreb i Osijek.

  Pored intrigantnih znamenitosti u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici pronaći upravo preko našeg Vollo-a.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.