Polasci

Autobusni kolodvor Novi Vinodolski

Adresa Kralja Tomislava BB
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Novi Vinodolski

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Novi Vinodolskiu provjerite na net-u ili odite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do glavnog autobusnog kolodvora u Novi Vinodolskiu, smještenog na adresi Kralja Tomislava BB, najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prijevozom.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i studenti i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u točno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom prvih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Bez ikakve sumnje najidealnije bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina.

  Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno se prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prijevoz opcija, iliti mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja ispadne više od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći bolje, odnosno tako imate priliku kontaktirati da bi dogovorili prijevoz kod tada uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prijevoznika.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako morate na WC šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, budući da najčešće ove usluge nisu skuplje od 3 HRK pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 100 kuna i više, a vjerojatno će vam trebati i za kavu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je tijekom putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Kada ste na šalteru za infromacije pitajte, odnosno saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prijevozničkoj tvrtki.

  Obiđite još pokoju znamenitost i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za prizalogajiti. Vozači taksija koje vidite u neposrednoj blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a onda krenete u pošteni obilazak Novi Vinodolskia. Onaj kafić kojega ste ugledali po dolasku na kolodvor za buseve upravo je to mjesto na kojem domaći i inozemni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okružju kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati do kretanja autobusa najbolje je da odložite prtljagu u garderobu, a nakon tog da jednostavno po posljednji put obići, tj. razgledati Novi Vinodolski. Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se u prvom kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i nećete sada uzalud potratiti taj period, odnosno te sate što imate samo za sebe i ovaj grad. Nakon što se riješite svojih stvari u garderobi na autobusnom, odnosno u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za upoznavanje grada Novi Vinodolskia.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Novi Vinodolski i želite nastaviti dalje odabranim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Osijek, Zagreb, Rijeka i Plitvička jezera. U slučaju da ste pri kraju s obilaskom Novi Vinodolskia, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Trieste, Rijeka, Bihać, Pula, Medulin i još mnogi drugi.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici pronaći upravo putem našeg weba Vollo.net. Uz cijeli niz značajnih znamenitosti u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, čekaju nadaleko zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenutku ne zažalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam daje priliku lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.