Polasci

Autobusni kolodvor Novi Travnik

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Novi Travnik

  Kako do kolodvora

  Trebate li javni prijevoz u Novi Travniku se uputite do najbliže vam turističke agencije pa pitajte kako funkcionira javni gradski prijevoz i koje vam linije trebaju. Do središnjeg autobusnog kolodvora u Novi Travniku, najlakše se dolazi lokalnim, gradskim, prijevozom ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su studenti, učenici, ali i radnici koji hrle da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje fakultete i škole u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tijekom prvih jutarnjih sati značajna gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da vas pokupi ispred hotela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prijevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini TAXI ili apsolutno nepostoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta više od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako sigurno proći jeftinije, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod trenutno definitivno najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na kolodvoru?

  Na središnjem autobusnom kolodvoru naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, morate li u WC ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se točno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i toalet imajte pripremljene kovanice, budući da u glavnini ove usluge ne koštaju više od 3 HRK pa nije neka fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 HRK, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Pri šalteru za informacije provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, točne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prijevozničkoj tvrtki. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično.

  TAXI vozači koje vidite u blizini kolodvora na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo da se smjestite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u razgledavanje i upoznavanje Novi Travnika. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko kolodvora pa nemojte biti na jednom mjestu. Odite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput si ugrabite nešto za jesti. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na busni kolodvor točno je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate par sati uoči polaska autobusa najbolje je da spremite kovčege u garderobu, a potom da krenete po zadnji put obići, tj. istražiti Novi Travnik.

  Tako sjedeći promatrajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, ili u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi odlično je vrijeme za razgledavanje grada Novi Travnika. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i nećete sada prespavati taj period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Novi Travnik i poželite nastaviti dalje vlastitim putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Pula, Rijeka, Zagreb, Split i Dubrovnik. Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Novi Travnika, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u njenoj okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Mostar i drugi.

  Pored bitnih znamenitosti u tim gradovima, posebice ljeti, lako razvesele zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata možete kupiti točno putem našeg servisa Vollo.

  Naposljetku, uvijek se imate priliku odlučiti na put u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam daje priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje.